Werkwijze

portretsessie fine art

Een FineArt portret lijkt meer op een schilderij dan op een foto. Het is een verstillend portret van (meestal) een kind in een uitgewerkte look & feel. Het beeld is tijdloos, krachtig en fascinerend.

Bij FineArt fotografie ligt de focus erg op styling, speciaal lichtgebruik en specifieke nabewerking. Het einddoel van een FineArt portret is veelal een mooie groot artwork aan de muur. En omdat het een portret is waarbij vooraf en tijdens de sessie zoveel energie wordt ingestoken doet het ook vaak iets met het kind wat wordt geportretteerd. Ze voelen dat ze in het centrum van de aandacht staan, ze echt GEZIEN worden...en hoe gaaf is het om dat mooi beeld dan ook terug te zien in huis?

Kennismakingsgesprek

1. Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek, wat overigens kosteloos en zonder verplichtingen is, bespreken we de wensen en ideeën. Ik laat weten wat mijn mogelijkheden zijn en hoe ik denk dat we het portret vorm zouden kunnen geven en wat daar voor kosten bij komen kijken.

Voorbereiding

2. Voorbereiding

We hebben een datum geprikt en gaan nu nadenken over het daadwerkelijk invullen van de FineArt sessie. We gaan samen nadenken over kleding en styling. Soms wordt er gebruik gemaakt van kleding in de studio of het is een combinatie van wat er in de studio te vinden is en wat je meeneemt.

Styling

3. Styling

In de studio aangekomen ga ik de kleding even door en bedenk ik welke kleding bij welke achtergrond gebruikt kan worden. Indien nodig laat ik de opties zien die ik heb qua kleding en accessoires en gaan we aan de slag. Bij meisjes kan ik ook zorgdragen voor een mooie slag in het haar of het haar mooi opsteken in een stijl die past bij de look die ik ga uitwerken. Hebben we heel ambitieuze ideeën dan is het uiteraard mogelijk om een visagiste bij te boeken.

Portretsessie

4. Portretsessie

Tijdens het fotograferen geef ik heel duidelijke aanwijzingen zodat het kind niet bang hoeft te zijn dat hij of zij niet weet wat het moet doen. Ik ben rustig en geduldig en probeer op deze manier een mooie verstilde blik te vangen die zo mooi past bij de FineArt stijl. Hier dus geen big smiles maar ingetogen, sterke, blikken.

Onthulling

5. Onthulling

Al snel na de sessie gaan we, tijdens de Onthulling, samen door de gemaakte foto's en kiezen jullie de favorieten uit die verder worden nabewerkt en afgeleverd. En eventuele prints, vergrotingen of boxen worden besteld.

Product

6. Product

Afhankelijk van het gekozen product kun je deze binnen 2-3 weken op komen halen in de studio.