wie ik ben

fotograaf met passie Tamara de Groot

Vind jij het ook zo spannend om op de foto te gaan? Dan ben je niet alleen...want het gros van de mensen wordt ongemakkelijk bij het idee dat ze op de foto moeten..zeker als ze recht in de camera moeten kijken. Hoewel ze spontane foto's of foto's met een sterke blik willen verstijven ze als ze voor de camera staan, niet wetend wat te doen.

But that is where I come in!

Het is mijn passie om mensen juist wel heel bewust maar toch heel ontspannen op de foto te zetten. Recht in de camera kijkend alsof ze nooit anders gedaan hebben. Dit doe ik door ze op hun gemak te stellen, al voor de foto's gemaakt worden... door te luisteren naar wie ze zijn, naar wat ze terug willen zien in hun foto's,  door samen te denken over de styling en kleding, door een ontspannen sfeer te creëren in de studio en met name door middel van duidelijke aanwijzingen tijdens het fotograferen.

Mensen zijn fascinerend, er is er geen 1 hetzelfde

..en ik vind ze allemaal even interessant. Voor mijn camera dus niet alleen de jonge hippe meiden maar ook de dame in haar fifties of sixties die eigenlijk nooit een mooie foto van zichzelf heeft gehad. De vrouw die voor haar bedrijf een mooie serie nodig heeft maar er enorm tegenop ziet. De man die roept een hekel te hebben aan foto’s…maar er toch een paar nodig heeft voor zijn bedrijf. Of de vrouw die stiekem heel graag een mooi boudoir portret van zichzelf zou willen maar die het eigenlijk niet durft.  Ik vind het heerlijk om met ze aan de slag te gaan en ze te laten zien dat het ook anders kan, dat ze wél goed op de foto kunnen staan, dat ze er mogen zijn, dat ze mooi zijn en dat ze er toe doen.

Want het zien van een echt gaaf portret van jezelf…dat doet iets met je… daar krijg je een boost van. En als die foto dan ook nog eens megagroot ergens bij je in huis hangt…weet je wel wat dat doet met je zelfvertrouwen? Elke dag kun je er naar kijken en er zelfvertrouwen uit ’tanken’.

Ben jij dus die dame of heer die roept altijd stom op de foto te staan? Of die denkt dat ze niet fotogeniek is? Of wel wil maar niet durft..? Ik beloof je dat ik ook met jou veel moois kan creëren…mooie beelden waar je echt blij mee zult zijn en waar jouw zelfvertrouwen een megaboost van zal krijgen.

Gun jij jezelf zo’n serie prachtige portretten? Dan ben ik er voor je!

X Tamara